• Søk
 • Din handlekurv (0) kr 0,00
 • Gå til kasse

10 tips til hvordan organisere et (kake)lotteri / tombola

 1. Valg av sted
  Velg et sted hvor det ferdes mange mennesker, gjerne et torg, et kjøpesenter eller utenfor en populær butikk.
 2. Spør om lov
  Dere trenger ikke å søke om tillatelse fra politiet for å holde et lotteri, men spør gjerne butikkeier eller lignende om tillatelse til å sette opp en stand.
 3. Vis dere fram!
  Bruk gjerne korpsfanen, skolegenseren eller klassemaskoten for å fortelle hvem dere er.
 4. Vis fram gevinstene!
  Sett opp et bord og dekorer det med gevinstene. Jo mer dere gjør ut av oppstillingen av gevinstene, jo mer fristende virker det på de som skal kjøpe lodd.
 5. Bare kakelotteri?
  De fleste synes det er flott å vinne en hjemmebakt kake, men litt variasjon på gevinstbordet er bra. En fruktkurv gjør seg godt, eller bamser. Det eneste dere ikke kan lodde ut er kremkaker, alkohol og levende dyr!
 6. Hvorfor selger dere lodd?
  Heng opp fargerike plakater som klart og tydelig forteller hva pengene går til.
 7. Hva slags lodd skal vi velge?
  Dersom dere skal stå på et travelt kjøpesenter en lørdag, anbefaler vi å bruke en pakke med lodd som ikke har for mange vinnerlodd. Da slipper dere å bake så mange kaker! Både Lynlodd på remse 1 500 (art. nr. 1017) og Lynlodd på remse 2 000 (art. nr. 1018) har 10 vinnerlodd som slutter på -33.
 8. Vær optimister
  Blide mennesker selger flere lodd. På en travel lørdag er det ikke uvanlig å selge mellom 3 000 og 6 000 lodd.
 9. Hold oversikten
  Dersom dere har kjøpt inn flere pakker med lodd bør dere bare åpne en pakke av gangen, men fordel dem gjerne på flere loddselgere. Hold oversikten over hvor mange gevisnter som har gått ut.
 10. Siste sjanse
  Selg lodd på billigsalg! Har dere mange lodd, men få gevinster igjen? Gi de forbipasserende et godt tilbud. "For bare 10 kroner kan denne eksklusive (og ensomme) kaken bli din!", "Halv pris på lodd!". Husk å ta med ekstra sett med plakater og tusj slik at dere kan lage en tilbudsplakat på slutten av dagen.

K. Aspelund AS / Prof. Birkelandsvei 24 A, 1081 OSLO / Postboks 136 Furuset, 1001 OSLO / Tlf: 22 70 90 60 / Fax: 22 70 90 61 / E-post: marked@aspelund.no / Org. nr: 996 215 385 MVA